Tritypes

Fra Enneawiki

Kilde / læs mere

Hvad er Tritypes? Hvordan finder jeg min Tritype? Hvad er de 27 tritypes?

Udtrykket Tritype refererer til et 27-punkts typesystem, der er en avanceret og mere specifik anvendelse af Enneagrammet, der blev oprettet og opfundet af Enneagram lærer, forsker og coach, Katherine Chernick Fauvre, baseret på en teori om, at mens individer primært bruger en af de vigtigste Enneagram-typer som deres 'kernetype', alle bruger faktisk tre centrale Enneagram-typer - den der er mest dominerende inden for hvert intelligenscenter (Hovedet (5,6,7), Hjerte (2,3,4) og krop (8,9,1). Tritype er resultatet af titusinder af Enneastyle-spørgeskemaer korreleret med Enneagram testinstrumenter, kvalitative interviews og dybtgående coachingsessioner.

I sin forskning i 1994-95 opdagede Katherine, at studiedeltagere og klienter konsekvent identificerede sig med kernefrygt, forsvarsstrategier og idealiserede billeder af tre Enneagram-typer og ikke kun en. Hvad der var bemærkelsesværdigt og interessant, er at disse tre typer ofte "ikke" var forbundet med en linje eller vinge til den primære type, men altid indeholdt en Enneagram-type inden for hvert intelligenscenter: hovedet (567), hjerte (234) og krop (891). Hun kaldte oprindeligt dette værks ens "3Types" eller "TriCenter".

Alle tre typer kunne ses i undersøgelsesdeltagerens ordvalg, behov og bekymringer. Som sådan viste disse strategier sig at være meget aktive og indflydelsesrige i deltagernes liv. En af disse tre typer var primær og var deres 'kernetype', men de brugte alle tre typer i en kontinuerlig, oscillerende og faldende stablingsrækkefølge. Gratis Enneagram Tritype Test .

Et yderligere interessepunkt er, at de med Tritypes 369, 147 og 852 havde brug for mere tid til at forstå indflydelsen af ​​alle tre typer i deres ordvalg, frygt, vedrører idealiserede billeder og gaver. Dette skyldes, at de allerede anerkendte deres bevægelse til typerne i deres forbindelseslinjer både positivt og negativt.

© 1995-2020 Katherine Chernick Fauvre og David Fauvre