Enneagram Prison Project

Fra Enneawiki

FORMÅL OG BAGGRUND FOR PROJEKTET

Formålet med Enneagram Prison Project (EPP) er primært at reducere antallet af personer, der har tilbagefald til kriminalitet. Dette reducerer både antallet af ofre ligesom det har samfundsøkonomiske og rehabiliterende fordele. Som noget helt centralt, giver det afsonere en reel mulighed for at etablere et liv uden for kriminalitet efter løsladelse og for langtidsfangerne er det en mulighed for at få et bedre liv bag tremmer.

FORVENTET RESULTAT

EPP-projektet har kørt i Californien siden 2012[1] og i den periode er recidivprocenten for fokusgruppen faldet fra 46% til 7% så vi er ikke i tvivl om, at en lignende indsats i Danmark vil kunne give et fald i recidivprocenten fra de nuværende 30%. Et fald i recidiv på blot 5% vil, ud over de menneskelige fordele, give en årlig besparelse på knap 6 mill. I november 2015 beregnede Enneagram Prison Project (EPP) deres recidivitetsrate på 5,35% i Santa Clara County fængslerne og 10% i San Mateo County fængslerne for deres studerende. Ingen af de studerende, der har gennemført EPP-programmet mere end en gang er vendt tilbage til kriminalitet.

INTERNATIONALT

Med baggrund af de gode resultater i USA, er der etableret et ”Global Affiliation Program”, begyndende med EPP-Finland, hvor EPP's 12-ugers program nu på andet år underviser kvindelige indsatte i Hämeenlinna kvindefængsel lige udenfor Helsinki, Finland. (Evt. kontakt til Finland for status på projekt!)

Uddannelsen har også tiltrukket interesse i andre finske fængsler og samarbejdsaftaler er allerede blevet undertegnet med flere fængsler. I Finland kaldes programmet EPP - Path to Permanent Freedom. EPP-UK's grundlæggere (Alan Hodgetts, Sam Ewell og Christine Adames) arbejder på de ansøgninger og processer, der er nødvendige for at etablere en britisk version.

METODEN

EPP-programmet blev grundlagt i Californien i 2012[2] og er siden udbredt til Finland, Belgien, Storbritannien og Australien. Uddannelsesprocessen omfatter en dybtgående anvendelse af Enneagram-systemet og dets metoder kombineret med mindfulness meditation. EPP-læseplanen er designet til at lære den fængslede at forstå, hvorfor vi gør, hvad vi gør, til at støtte deltagerne i at tage ansvar for deres tanker og følelsesmæssige reaktioner og i sidste ende deres udadvendte adfærd. Enneagrammet hjælper de indsatte med at identificere de gentagne mønstre af tanker, følelser og handlinger, der er mest udbredte for at udtrykke sig og leve deres liv og til at inspirere til transformation gennem selvbevidsthed, selvmedfølelse og selvregulering. EPP tilbyder gruppefremmende programmer for indespærrede mænd og kvinder. Programmerne spænder fra indledende 8/12/16-ugers programmer til et års avancerede studier.


Sorenheick (diskussion) 2. feb 2021, 15:17 (CET)

  1. I USA er der fra projektets start og indtil nu, gennemført 2500 timers undervisning og 1200 klienter har været igennem.
  2. Etableret af Sociolog, Susan Olesek, Californien (https://www.enneagramprisonproject.org/).